Zpět na: odkazy nebo recepty nebo celé HaHy

Hynkovo hnízdo

Nepřišel jsem na to sám, našel jsem na facebooku u Johanky. Tady. Jistě sami přijdete na řadu dalších variant.
Doufám, že z následujících obrázků to bude jasné, pro šťouraly jsem pod obrázky doplnil text.


Slanina použita parmská, asi 25 dkg. Anglická bude také dobrá.  Maso mleté  (nevím z čeho, v řeznictví jsem řekl "mleté" a paní přinesla - Hana z toho byla "per plex", když jsem jí to řekl) 50dkg, stačilo by 30dkg. Z 250g sýra jsem použil asi jednu třetinu. Paprika stačila jedna. Víno je nepovinné, je pro kuchaře. Červené, hodně plné, by asi bylo lepší. Medovina - viz dále.

Všechno maso jsem tam namatlal vložil a vyrovnal do roviny.

Nastrouháno na větších dírkách, je asi jedno jaký strouhací sýr.


Tak tuhle chybu neupakujte. Je lepší maso posolit a opepřit před tím, než tam dáte sýr. Já sýr shrnul na kraj, osolil a opepřil uvnitř, pak dal sýr doprostřed a okořenil po obvodu. Pakárna.
Se solí opatrně, ta uzenina je sama slaná dost.

Stačila jedna paprika. Se žlutou by to bylo ještě hezčí. Povšimněte si srdíčka uprostřed.


V originálu je nějaká grilovací omáčka. Bylo v ní slovo honey. Nemohl jsem nic najít (Hana se flákala na vernisáži) a tak jsem vzal medovinu. Tady je místo pro vaše vlastní experimenty.


Víno se do kuchaře doplňuje průběžně. 


Program horní gril s ventilátorem


Nemusí se začínat v 17:29 přesně


Vhodné využití přebytků po dobu pečení.


Kuchař pod vlivem, již neudržel svislou osu 12:00 - 18:00


Ty papriky jsou dost černé, ale kupodivu nebyly hořké. Hana navrhuje péci zpočátku přikryté pokličkou a pak odkrýt nebo péci delší dobu při nižší teplotě. Zkuste.


Skutečně dietní jídlo.
Hana doporučuje, chutnalo (bodejť by ne, když nemusela vařit).