Tenisté na
Babím hopu

4.-5.2.2017
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek
Korektura Hana
Foto Hynek, Líba, Iva Tichá

Youtube HaHy, Irské sestry
 
První únorovou sobotu se v Jablonci nad Nisou schází pestrá společnost, možná by se dalo říci i sebranka, v některých případech i stádo. Na výzvu Sdružení přátel Jabloneckých pasek na Babí Hop přichází historické, pohádkové i božské postavy, zvěř i hmyz, pionýři, turisté, povaleči, mimina. A už po šesté i my, HaHy. Vzpomínáte?
2012


2013


2014



 
2015
2016



Volbu 2017 vyhráli tenisté velkou převahou, protinávrhů bylo málo. Sobotní předzápasový trénink jsme formou procházky absolvovali individuálně. Ti zodpovědní pěšky, riskující zranění na lyžích. Omluvit bylo možné jen tenistku Rudy, která se 18.2. promění na závodní lyžařku na 50. Jizerské padesátce, trati 25km. Testovala novou techniku, stoupací pásek, který ulehčí stoupání a zbrzdí nebezpečné klesání.

Asistentka tenisové přípravy a zároveň ředitelka, kuchařka a ubytovatelka vytiskla poslední průkazy tenistů, udělila poslední pokyny kuchyňským pomocnicím a temperovala iontové hroznové nápoje, červené i bílé.


Po západu slunce se v tréninkovém středisku IRINA začali sjíždět tenisté a probíhaly poslední technické úpravy sportovní výstroje, výběry vhodných raket pro toto utkání a výběr vhodné výstroje. Nejintenzivnější byla paralelně probíhající výměna informací mezi hráči navzájem. Byla tak hustá, že nováčci působili trochu dezorientovaně. Zkušení borci nasávali atmosféru v křesle.
Také Hana Mandlíková přijala blahopřání k nevýznamnému životnímu jubileu.
   

Ač obtěžkání kufry, dorazili jsme na turnaj včas, absolvovali povinnou tvrdou dopingovou podporu, nechali se přivítat fanoušky v krojích. Oblékli jsme se do dresů a nechali se vyfotit.
   
Náš nástup na hrací plochu byl impozantní. Mohlo by se vám zdát, že na následující fotce byl fotograf překvapen rychlostí nástupu, ale není tomu tak. Expozici volil úmyslně tak, aby umělecky zdůraznil dynamičnost nástupu a radost z pohybu tenistů:    
   
Další průběh doufám dobře dokumentují obrázky ze hřiště.    
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
   
   
   
   
   
A ještě výsledek. Vyhráli všichni a díky vhodném oblečení jsme se ani moc nezapotili. Ale na druhou stranu, spalo se dobře. Až tak, že někteří (já & spol) přišli pozdě druhý den na procházku. Kamarádi ale počkali, a tak jsme se mohli v neděli společně projít k rozhledně na Proseči.    
   
   
   
 


A v roce 2018? Jdeme za TŘICÍTKY! To nám nedá moc práce.


foto Líba
 
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy