Babí hop

6.-7.2. 2016
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek
Korektura Hana
Foto Hynek, Líba, Naše Jablonecko, Jablonecký deník
VIDEO: MY, TYČ
Interaktivní mapa (cca 14km)

Ač jsme klub veselých cyklistů a v zimě hlavně lyžařů, naše hlavní taneční akcí je únorový Babí hop, který pořádá Sdružení přátel Jabloneckých Pasek. Letos po páté jsme tančili v Eurocentru v Jablonci nad Nisou.

 

Po pátečním lehkém soustředění jsme v sobotu vyšli pod vedením Mirky a Evy na okruh kolem Jablonce, kde nejzazším bodem byl pramen Nisy pod rozhlednou Nisanka. A zrovna jsme se trefili i na masopust, který pořádal NOS, Novoveský okrašlovací spolek. Ušlapaní turisté pak od Irenky dostali pravý ruský boršč, moravskou slivovici i dobrou, možná i brazilskou, kávu. Část cesty jsme byli v lokomotivě V ponorce bylo zavřeno.    
   
   
   
   
   
     
Sobotní večer jsme byli všichni jako vymalovaní, vlastně ne JAKO. Někteří ale byli jako tetovaní - diky Hančí. Hlavně jsme byli ale pestří, květinoví a střapatí. Veselí a najezení jsme byli také. Až tak, že se nám tolik tančit ani nechtělo, a tak jsme vyjeli až druhým autobusem.    
   
   
   
 

V Eurocentru byli všichni maskovaní. Vzpomněli jsme si na svou dobu kamennou. Zajímavým nápadem byly krevní skupiny, letušky a letci, mimoni (pohádkové postavičky), motýli, kráva i s dojičkami... a dva vlci se svítícíma očima, ti ale dlouhou nevydrželi, jeden chcípnul skoro hned, stáhl se z kůže. To my, Havajci v sukénkách a krátkých kalhotách, jsme mohli řádit stále. A tak jsme vesele řádili. A kdyby ve dvě nepřestála hrát hudba, řádili bychom dále.

   
 
   
   
   
   
     
Celkově se mi akce moc líbila, jen jsem trochu zklamaný, že si žádná z tanečnic nevšimla, že mám oholené nohy. A to mi to dalo takovou práci!    
     
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy