Pražská brusle
20 dkg másla
16 dkg cukr písek
50 dkg polohrubé mouky
3 vejce
1 prášek do pečiva
vše propracovat, vyválet 2 placky a upéct v horké troubě
plech hodně vymazat a po upečení jednu placku opatrně ještě teplou podebrat
obracečkou, a nechat na plechu,aby se nám nepřilepila po vychladnutí na plech tu
použijeme jako vrchní část.
Krém:
1 l mléka
10dkg cukru
1 vanilkový cukr
25 dkg másla
2 lžíce hrubé mouky
2 vanilkové pudinky
4 lžíce rumu
všechno smícháme a dáme vařit-za stálého míchání, kostka másla se postupně
rozpustí
po zhoustnutí a provaření odstavíme a přidáme teprve rum.Obě upečené placky
pocákáme rumem a ještě horký krém nalijeme na plech s plackou, kterou jsme
nepodbírali obracečkou. Přikryjeme druhou.
Poleva:
25 dkg cukr moučka
3 lžíce citronové šťávy
trochu rumu
3 lžíce horké vody
vše utřeme do hladka a potřeme buchtu a ještě na mokrou polevu nacákáme
čokoládovou polevou (nejvíce vhodná je poleva v sáčku) příčně slabé proužky a
příborovým nožem bruslíme napříč tam a zpět a vytvoříme mramor.
Převzato z www.hahy.cz