Hubník Standy Gáby
50 g míchaných sušených hub
6 žemlí z minulého dne
1/4 l mléka
50 g hrubé krupice
2-3 vejce
60 g sádla,
1 cibule
2-3 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
drcený kmín
majoránka.
Houby den předem namočíme a v téže vodě uvaříme do měka. Žemle nakrájíme na
plátky, zalijeme mlékem, přidáme krupici, celá vejce a necháme nabobtnat.
Potom přidáme nadrobno nasekané houby. Na části sádla zpěníme cibulku, česnek
utřený se solí a kořením.
Promícháme a dle potřeby zředíme vývarem z hub. Řidší těsto nalijeme do pekáče s
rozehřátým sádlem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova a křupava.
Před dopečením můžeme povrch pokapat čerstvým máslem.
Převzato z www.hahy.cz