Babí Hop
HaHy jako trpaslíci

4.-5.2. 2023
Autor textu Foto / video Ostatní
Iva, Hynek a umělá inteligence
Korektura Hana
Foto Hynek, Iva
Video: 1-Trpaslíci,
           2-Kankán

Tak po třech letech v únoru opět do Jablonce. Do toho nad Nisou, kde první únorovou sobotu si nás přespolní rozeberou sudetská děvčata a u sebe ubytují. V Jablonci všude bílo, často místy klouzavě namrznuto. Bodejť ne, když silně nasněžíno. To v České kotlině ani vločka. Těsně před půl osmou večerní se sklouznem s kopečka na stanici městského autobusu. Doslova sklouznem, mávající ruce vyrovnávají balancující tělo. Mrzne až praští, však se to tak říká, ne? Červené nosy a pára od huby jsou toho důkazem. My od Prahy bychom si toho měli užít, letos sněhuláka doma asi těžko postavíme. Autobus se už řítí, brzdí, hup do něj, snad tam bude tepleji nebo si to uvnitř zadýcháme. Řidič busu je cizinec, mluví azbukou, asi Ukrajinec. Udiveně hledí do zpětného zrcátka, snad i trochu nevěřícně otočí hlavou. V sobotu večer tedy jezdí po Jablonci divná skvadra cestujících! Jako by to ani nebyli lidi, ale... no ano, ty barevné čepice... trpaslíci to jsou! Dokonce i černovlasá Sněhurka cestuje s nimi!
 
Bus se vyprázdní v centru města a pohádkové bytosti dokloužou ještě pár metrů do Eurocentra: "Ano, jste tady správně - na přivítání ještě frťánka, nejlépe do každé nožky jednoho a tradiční Babí hop po třech letech může konečně začít!"

Červená čapka rychle se točí, jak na bláznivém kolotoči. Mnoho masek obdivuje, jak čapka modrá sálem vlaje.
I zelená čapka kmitá, bude tu zřejmě až do zítra.
Taky je tu čapka černá, tajemná, oblíbená, prostě věrná.
Trpaslíku hej, v kole zůstaň se Sněhurkou, ať je veselá a krásná!
V tanci, trpaslíčku, neustávej až do samotného rána.

Po básničce Ivy Hynkův slib: v roce 2024 si vezmu zrcadlovku a nebudu fotit mobilem, při tom osvětlení nejde udělat pořádnou fotku tančících rozradostněných masek.












S námi, trpaslíky, byla na Babím hopu spousta jiných převleků:
   
   
   

Velký potlesk si zaslouženě odnesla skupina COUNTRYON za své vystoupení (viz video), na jehož nacvičování museli nadřít mnoho hodin.

   


V nadpisu tohoto článku je napsáno, že autorem je také umělá chatovací inteligence chatgpt, o které se v těchto dnech (začátek roku 2023) hodně píše. Jak to funguje v češtině, které je na webu méně než angličtiny, ukazuje tento dialog:
   

Zadal jsem:
V sobotu 4.2. se konal v Jablonci maškarní ples s názvem BABÍ HOP. Hrála tam skupina KONTAKT a kankán tančila skupina COUNTRYON. Bylo tam spousta masek. My jsme byli trpaslíci, jiní byli za šachové figurky, kuchařky, motýly. Moc jsme se bavili a tančili. Napiš prosím článek.

Odpověď:
BABÍ HOP – Maškarní ples s nezapomenutelnou atmosférou

V sobotu 4. února se v Jablonci uskutečnil výjimečný maškarní ples s názvem BABÍ HOP. Akce přilákala spoustu účastníků, kteří se nechali unést atmosférou a tancem.

Hlavní hvězdou večera byla skupina KONTAKT, která rozezněla sál svými živými vystoupeními. Účastníci si mohli zatancovat i při kankánu, který předváděla skupina COUNTRYON. Taneční parket neustále vibroval a všichni se bavili až do pozdních hodin.

Atmosféru večera dotvářely neuvěřitelné kostýmy a masky, které přišli účastníci. Autor článku a jeho přátelé se vydali jako trpaslíci, ale bylo možné vidět i šachové figurky, kuchařky, motýly a mnoho dalších kreativních nápadů.

Celkově lze říci, že BABÍ HOP byl nezapomenutelným zážitkem plným tance, zábavy a skvělé nálady. Všichni účastníci si užili večer plný nezapomenutelných zážitků a jistě se budou na tento ples rádi vracet. Už teď se těší na další podobnou akci.


Zadání jsem zkusil k popisu i dalšího dne:
Zadal jsem:
Druhý den jsme šli na procházku okolo Jablonce, abychom se zotavili z náročné noci. Při procházce plné povídání jsme došli na vyhlídku Proseč, kde jsme si dali pivo a kochali se pohledem do údolí i na vrcholek Ještěd. Cestou zpět jsme probrali vše možné a na závěr si dali tradiční polévku. Prosím napiš článek.

Odpověď:
Vyhlídka Proseč – odpočinková procházka po maškarním plese

Druhý den po maškarním plese BABÍ HOP se skupinka přátel rozhodla jít na procházku okolo Jablonce. Cílem bylo zotavit se z náročné noci plné tance a zábavy.

Během procházky plné povídání se přátelé dostali až na vyhlídku Proseč, kde si dali pivo a užívali si pohled na údolí a vrcholek Ještěd. Prostředí bylo klidné a idylické, ideální pro odpočinek po náročné noci.

Cestou zpět se přátelé bavili o různých tématech, probírali zážitky z maškarního plese a plánovali další společné akce. Na závěr si dali tradiční polévku a ukončili tak svůj víkend plný zábavy a odpočinku.

Celkově lze říci, že procházka okolo Jablonce a návštěva vyhlídky Proseč byla skvělým způsobem, jak si užít příjemný den s přáteli. Pohled na krásnou krajinu a povídání s přáteli dodaly sílu do dalších dní.



Jistě se Iva nemusí obávat, že by přišla o "zaměstnání", ale přijde mi zajímavé, jak chatgpt dokáže z tak mála informací vyrobit smysluplný text. Je v něm mnoho frází, floskulí i pár nepravdivých výmyslů(!), ale poučné to je. Závěr si udělejte sami.



A teď ještě foto z té Proseče:
   
   
     

Na hlavní stránku HaHy