ODPRDOS Klenice
z Vorlího hnízda

30.8.-1.9.2019
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek
Korektura Hana
Foto Hynek+Zlata
Foto Iva
Interaktivní mapa

Neplánovaně dvě jednou ranou.

Akci „Vorlí hnízdo“ v sídle Vorlů se nepodařilo uskutečnit v pravidelném zimním termínu, ale na konci prázdnin se objevil termín, kdy mladí od Vorlů vyletěli na výlet, a tak kapacita hnízda vzrostla tak, že mohla pojmout kolová ptáčata HaHy i na noční pobyt tak, že se členové spolku veselých cyklistů  mohli uložit tak, že se necítili utlačeni jako sardinky v konzervě. (Dobrý souvětí což?)
Hanu pak napadlo, že pobyt by šel ozvláštnit mini-ODPRDOSEM Klenice, potoka, který teče z Českého ráje a v Mladé Boleslavi se spojí s již odprdosovanou Jizerou.


Pátek nezačal dobře. Sice jsem si vše připravil, vytiskl, vtvořil tabulky v excelu, mapy, ale zradil mne tah. Komín netáhl, stejně jako pekařovi v písničce Nadi Urbánkové Vilém peče housky. Všichni byli řádně vyuzení, než se podařilo oheň pod deskou rozpálit. Bohudík, nikdo HaHy uzenáče nefotil, takže dokumentaci mám až z večerního posezení.
   
V podvečer jsem vědecky připravenou dotazníkovou akcí zjišťoval odpověď na otázku Jaké vlastnosti by měl mít ideální HAHY muž pro HAHY ženu. Otázky byly na vzhled, koníčky, sex... Jsou k dispozici i pro tebe, laskavý čtenáři, zde.

V sobotu jsme zahradně posnídali, Iva nás vyfotila u hnízda na startu

a přes kaskády Jizery s vodotrysky jsme vyjeli, trochu oklikou, k prameni.


Navštívili jsme:
Informační středisko ve Zvířeticích se známou keramikou od známých Zappky

 
   
Pramen Klokoočky
   

Zámek v Mnichově Hradišti
   

jeli jsme i poli
   

tlačili loukami
   

Až jsme v Libošovicích dojeli k leknínovému prameni. Takový jsme ještě na ODPRDOS neměli.
   

Abychom se vyhnuli davům v hospodě na Kosti, navštívili jsme v Libošovicích penzion Do&Ni. Doopravdy jej NEMŮŽEME doporučit. Prostředí je pěkné, ale pivo nemělo říz, obsluha nepochopila, že bychom chtěli jíst,  objednali jsme tedy nejdříve klobásy. Až když k dalšímu stolu přinesli jídlo, dozvěděli jsme se, že mají i jídelní lístek. O rychlosti obsluhy také nelze nic pozitivního napsat. Nu, chlapec se na nás učil.

Od hradu Kost jsme jeli Plakánkem (tam byl vlastně i první výlet HaHy).
   

Jeli jsme ohleduplně. Jedna z nás až tak, že při  vyhýbání protijedoucím padla do trní (po vyfocení jsem Zlatce pomohl).
   

Jsme u soutoku, další ODPRDOS dojet:
   

Na závěr jsme si nechali ochutnávku všech piv v eMBe pivovaru.

Vyhrál světlý ALE 10° s lehce citrónovým aroma.
   
   


Večer již komín táhl, Hana udělala placičky z mletého masa. A začali jsme spřádat plány na rok příští. Byla to pěkná prázdninová tečka.
   
     
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHyy