Sudetský Silvestr

31.12.2016 - 1.1.2017
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek
Korektura Hana
Foto Hynek

Video (youtube)
Interaktivní mapa Silvestr
a mapa Nový rok

Eva, Hana, Hynek, Irenka, (Jana). Karel II, Mirka, Zlata se sešli, aby se společně důstojně rozloučili s rokem 2016 a oslavili nový rok 2017. Udělali to, milé děti, takto:
Dbali věštby nebezpečí plného parkoviště od vědmy Zlatky a vstali za tmy. S očima ještě zalepenýma dojeli na Václavíkovu Studánku u Polubného. Zatnuli zuby a z teplého pokojíčku automobilu vyskočili ven, nazuli běžecké lyže a vyrazili vpřed a lehce vzhůru. Podobných odvážlivců bylo více (ale přesto byla louka parkovací plná až v 11:00).
Jizerskou magistrálou již s modrou oblohou nad hlavou vystoupali nad přehradu Souš, kde jim byl odměnou výhled na moře, ze kterého vystupoval ostrov Kozákov. Při kochání zavzpomínali na kamarády, kteří zůstali trčet pod hladinou moře inverze, možná i ve smogovém bahnu..
   
Příjemná cesta je dovedla těsně ke Smědavě, kde s úsměvem na rtech (=lážo, plážo) vystoupali ke kiosku a za neustálého kochání dojeli na Jizerku
pod horu Bukovec    
   
Pozor, POZOR, P O Z O R,  POMOOOC volala s beznadějí v hlase lyžařka, která se u bunkru blížila k skupince HaHy. Bez snahy zabrzdit srazila Hanu i Hynka. Ukázalo se, že je poprvé na běžkách a ještě ji nenaučili brzdit. Pád způsobil zalomení Hynkovy hůlky o 90°. Protože hůlka nebyla kouzelná, pokus o regeneraci skončil fatální frakturou. Nu, šlo to i s jednou.

Když slunce zapadlo za Neználkovým kloboukem, sešli se slaviči u Irinky a začali večer:
 

Posilováním

(náročným)

a provokativním fotografováním
 pro nemocného kamaráda HS
Kdo by si myslel, že se pak vrhli nezřízeně na pochutiny zapijejíce je silnými alkoholovými doušky, mýlil by se. Věnovali jsme se inteligentím hrám Kdo jsem (Gagarin, Mxipes Fík, Adam z ráje, Lábus, Božena Němcová, Einstein, Kolumbus), Apači (moravsky Macháček). Kdo prohrál, dřepoval:
V méně náročné části zavzpomínali na své dětství (Jaký-Kdo-Co dělal/a-Kdy-S kým-Kde) a skládáním vznikly PERLY, které je třeba zveřejnit
-Zajímavý pole odmlouvalo včera s panenkou Marií na zábradlí
-Šikmooký vlk prsil ve středu s kamarádem na měsíci
-Špinavý chlapec poskakoval včera s Hynkem v posteli
-Šťastný plavčík lítá právě teď s bráškou v lese
-Veselý prase tancovalo začátkem 17.století s Hynkem na Krásné Máří
-Hnusný Karel nabízel vloni s Máničkou v přírodě
-Připosražený slon se miloval před rokem s tebou ve stodole

Na přehradní hrázi odstřelili šampus a po prvním HAHY HAHY HAHY roku 2017 se olíbali.
   
   
Tím ale pohádka nekončí. Ráno vstali a šli za sedmero hor. Ne to vypravěč přehání, šli jen na Černou Studnici. A i tam se měli na co koukat. Třistašedesátistupňově. A viděli více než sedmero hor. Tak takhle si to užili a jistě si budou užívat i celý rok 2017.


Doporučují na fotku výše kliknout pro zobrazení v plné velikosti (chvilku počkejte, je to velká fotka).

   
   

A modré sudetské pohádky je konec.

   
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy