Vorlí
Hnízdo
s dárečkem

24.1.2015
Autor textu Foto / video Ostatní
Iva
Korektura Hana
Foto Iva, Hynek, Libuška
seřazeno dle času(!!)
Štěbetání (video)
Běh Jizerkami: mapa
Že předposlední lednová sobota bude pestrá a že se nikdo nudit nebude, to jsme tak nějak všici tušili. Už z plánovaného programu se nabízelo, že o nevšední zážitky nebude nouze...
     
Příznivci tradičního výstupu na Nedvězí, vyhlídkového vrchu Kokořínska, se krátce po osmé ranní srocují před mělnickým nádražím. Zdejšími turisty objednaným autobusem, tradičně solidně pochodníky nahuštěným, se nablížíme do Jestřebic. Odtud po modré na rozcestí Pod Horní Vidimí, abychom se chytli žluté. Ta nás dovede přes Osinalice až na samotný vrchol Nedvězí. Z nadmořské výšky 458 metrů je dnes kruhovitý výhled částečně zamžený, několik neostrých obrysů okolních kopců však dohlédneme. Vracíme se přes rozcestí u Dražejova a s modrou výlet ukončíme v hospůdce ve Střezivojicích. Trasu o délce 16 km hodnotíme jako krásně pestrou, bylo to opravdu houpačkovitě nahoru dolů, většinou se slabým sněhovým popraškem.    
     
Bus nás odveze zpět na Mělník. Část pražské a část Kralupské sekce v restauraci mělnického hotelu Olympionik zavzpomíná na sekci Sudetskou a Mladoboleslavskou, kterak běžkují po horách Jizerských. Všechny sekce se totiž mají v podvečer slétnou do Vorlího hnizda. Jednak aby oslavily Haniny narozeniny, druhak aby se zúčastnily Nových Hynkových her a soutěží. V Olympioniku je příjemné teplíčko, proto se zde asi zrodí rozverný nápad - vzít s sebou do Hnízda ústeckého Miloše. Cyklokamaráda, kterého většina z HaHy stejně zná z Kralupských polífek. Miloše bychom dopravili do Hnízda jako takový dáreček Haně k těm dnešním narozkám. Když už jsou v HaHy členové rodu mužského v menšině. Miloš je naštěstí svolný, do auta se taky ještě vejde, tak jen ho trochu přizdobit. U servírky vyžebráme zlatou stuhu, tu zavážeme kolem Milošovy hlavy na mašli. Hotovo! V Hnízdě nás už netrpělivě očekávají, tak jedem, jedem.

Míla:"Když Lenka vyslovila ten nápad, vytřeštil jsem oči a nevěřil vlastním uším. Když se ale ani po půlhodině té myšlenky nechtěla vzdát a ještě navíc byla podporována všemi přítomnými ženami, nechal jsem se zabalit do úhledného balíčku a naložil se do jednoho z aut směr Mladá Boleslav… Vlastně jsme tím i neoficiálně založili Ústeckou sekci spolku HAHY."
 

Hynkova vložka:
Seveřané před hnízdním sletem běhají s UH-prkénky na Jizerce. Sněhu je dost, ale také lidí. Po běhu na čerstvém vzduchu je nám dobře, můžeme skoro beztrestně absorbovat kalorie dovezené do hnízda. Jaké ňaminy asi Jižané dovezou?
     
Předávání "dárečku" vyvolalo velké haló. Hana správně zareaguje jako šťastně obdarovaná a vrhne se "Dárečkovi" kolem krku. Teď ještě předat další menší dárky a Hynkovy hry/soutěže mohou být zahájeny...

Psychologická sonda do tajů partnerského, konkrétně manželského soužití - toť přitažlivé a zajímavé téma. Hynek nám na plátno postupně promítne deset "tvrzení" a my aktéři zaškrtneme buď kolonku MÝTUS nebo kolonku SPORNÉ či za třetí PRAVDIVÉ (podívej se). Prostě to, co si o uvedené větě myslíme. Pokud nebude souhlas s originálem (dle psychologů), máme trestné body. Třeba u větičky "Manželství může splnit všechny vaše sny" se naše názory snad nejvíce rozcházejí. Je to PRAVDA nebo SPORNÝ výrok či dokonce MÝTUS? Tak kdo se trefil a kdo si připíše trestné body? Hynek doplňuje tabulku a my čteme z plátna, že je to... no jasně, MÝTUS. Že by ztracené iluse o nejlepším manželství? Ještě přece zůstávají sny. Ty nám nikdo neukradne, ty nemůžeme ztratit. S napětím očekáváme závěrečné hodnocení. Kdo s nejmenším počtem trestných bodů by mohl změnit zaměstnání a kandidovat na manželského poradce? Je to - Kralupák K1! Karel po zásluze dostává od Hynka a Hany diplom.
 
Taky děláme pauzičky, kdy uďobáváme z nepřeberného množství dobrůtek a pijeme chutná vína. Debatujeme, hodnotíme, vyprávíme si i plánujeme. Čekají nás však další hravé soutěže od Hynka. Z archivních fotek promítaných na plátno máme poznat Co to je? popřípadě Kdo to je? nebo Kdy to bylo? Určit velikost, množství, výšku, objem... ???
Každý si sečte získané body a - každý zírá. I druhý diplom putuje do Kralup. Vítězem je opět Kája! Jak ten kluk to dělá... Jednoduše. Je bystrý, pamatuje si, umí kombinovat a nechybí mu intuice. Tož pojďme se veselit, tancovat a zpívat, když jsme se tak pěkně slétli do Vorlího hnízda a noc je ještě mladá...
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy