OČ 2014
Okolo Česka 4.etapa Harrachov-Aš

28.6.-5.7.2014
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek
Korektura Hana
Foto Hynek
Interaktivní mapa
nebo na BikeMap
O vedení čtvrtého putování kolem vlasti jsme požádali Hanku Horkou. Byla na to sama a zadání splnila na stopro.

Vzpomínáte na TELEGRAMY? V málo slovech co nejvíce sdělení? Čtenář si musí fantasií přimyslet, jak to autor vlastně myslel. Byl to vlastně předchůdce dnešních SMS. Dnes nemusíme chodit na poštu a paní telegrafistce předávat blanket s pečlivě volenými slovy s málo slovesy.

Telegrafický je následující text obalený obrázkovým materiálem. A tím se tato zpráva o OČ zařazuje do dnešní klipovité doby. Pojďme telegraficky klipovat. A nebojte, psavka Iva určitě dostane v budoucnu mnoho šancí.
 

Sobota 28.6., 80km, 1186m - dojezd do Harrachova. Hynek zlomil sedlovku.  Cestou tresne, u Semil nejnizsi rozhledna Jary Cimrmana. Pepe - oslava narozenin griotkou.    
   

Nedele 29.6., 64km 882m. Podél Jizery. Smedava-setkani se Sudetackami, grilované kure. Palicnik. Hynek  pada. Novomestska kyselka. Nocleh s Karlovými nudlemi v Arnolticich.
   
   

Pondeli 30.6., 77km 1250m. Destik. Houpava trasa i Nemeckem. Trojmezi. Vecer v Petrove boude - mnoho predmetu, prijemna obsluha. Vystup na Luz.
   
   
 

Utery 1.7., 108km 1468m (8:20 na kole 2:59 prestavky,13.3 km/hprumer). Tolstejn, krizova cesta, kozy, lamy,  zavodnici 1000miles, nejsevernejsi bod CR, rodny dum Rudy, vecer se zpevem, skvele spolecne sprchy.

   
   
     
 

Streda 2.7., 96km 1198m. Sasko- Bad Schandau, rovina Labe, malo polevek na obede v Maxickach, magistrala, retro hotel, cisnik nas posila do kuchyne za manzelkou objednavat. Slunecno cely den

   
   
     
 

Ctvrtek 3.7., 87km 1314m. Neplanovana odbocka na Bournak, Moldava. Svacina na vietnamskem trzisti.  Obed Svata Katerina. Druha svaca Nacetin. Prujezd NDR. Vecere U medveda, kola v pekle.

     
 

Patek 4.7., 76km 1089m. Vsichni caj od Zlatky. Se Suchacem se pripojil domorodec H4KV. Usmiva se. Nejvyssi misto trasy Klinovec (1247m). Zvlnena krajina Krusnohorske magistraly. Vecer v Milenine Kraslicich.

   
   
     
 

Sobota 5.7., 77km 1376m. Dobyto: -Velikonocni ostrov, -trojmezi NDR,NSR,CSR,  -nejzapadnejsi pod CR. Spani v DDM, zvukove vyraznejsi nocni spaci oddeleni v CHRAPCIMRE.

   
Podél hranice (Harrachov->Aš) jsme ujeli 585 km a nastoupali 8557m (bez záruky). Projeli jsme Krkonoše, Jizerky, Lužické a Krušné hory. Stanuli jsme na nejsevernějším a nejzápadnější bodu našeho státu. Poznali jsme pěknou část našeho pohraničí, které zase bylo jiné, než ta předchozí. Za to vše děkujeme Hance Horké.
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy