Prasečinky08.-10.11.2013 |
Autor "textu" | Foto / video | Ostatní |
Hynek Korektura Hana |
Hynek
1.část,
2.část Video (115MB-WMV, 8 minut) |
František s tím mám MOC práce a my z toho máme
radost a užitek celý rok. Přeci prase je užitečné zvíře. Prasečinky se
stávají součástí HaHy podzimu. Rozhodujícím aktem úspěšnosti akce je pan mistr řezník. Ten letošní (2013) se Františkovi povedl. Klidný, rychlý organizačně schopný, profesionál. Rádi bychom je viděli i v roce 2014. To ale předbíhám. |
Františkovu práci zdokumentovánu nemám, musel by si ji udělat sám. My jsme začali česnekem, brambory a pivem. |
Po té jsme se u brambor "radili". |
A ráno začala práce |
Asistentka Rudy připravila nápoje, přivezli prasátko a to bylo picnuto |
Krevní specialistka rutinně míchala a následoval očista |
Pak se to rozjelo |
Na špejlování proběhlo školení |
Na ochutnávku guláše nebylo třeba shánět dobrovolníky |
Pitný režim je pro cyklisty samozřejmostí |
Přijel i vzácný návštěvník a lékařský dozor v jedné osobě, Dušan, ochutnávku ale nestihl. |
Pokračujeme přípravou tlačenky a jitrnic |
Míchání škvarků probíhalo skupinové i individuálně, kořenil jen pan mistr |
Po škvarcích a jitrnicích se již začalo uklízet a mýt |
Vyrobeno, můžeme zapíjet |
Jak asi zváží František pořádání prasečinek v roce 2014? Váhu na to doma má. |
|