Na Tři krále v Jizerkách
-jak jsme hledali sníh

V pátek 5.1. volala nadšená Jana Haně, že včera byli se Zdeňkem běžkovat a mezi Šámalkou a Hřebínkem to bylo super. Bylo tedy jasné kam v sobotu pojedeme. Přemluvili jsme ještě Milana (měl naštěstí ještě namazané běžky od loňska). Trochu nás znejistila páteční předpověď počasí a sobotní silný déšť u Svijan při přejezdu do Liberce. Že se běhat na lyžích nebude, bylo jasné, když ani 300m od Maliníku nebyl vidět sníh. Parkoviště bylo fakt přeplněné. Místní domorodec nám ale řekl, že včera lidé jezdili. Tak to tedy zkusíme, jsme si řekli a vyjeli po sněhu, který byl v souvislejší vrstvě na cestách, v lese byly jen bílé ostrůvky.

Cesty vypadaly tedy takto:

Milan fotí Hynka, Hynek Milana, Hana stihne být všude
foto Milan

Minule led, dnes voda, malovala po jehličí:

A takhle to vypadalo u přehrady (oblíbený Staníkův úsek)
foto Milan

Narazili jsme zde i na ženu s mečem odhazující děcko do bažin:

Přesto jsem dostoupali až na Olivetskou horu:

Na Hřebínku bylo zavřeno, za to cesta na Šámalku byla super. Sice vlhká, ale krásně se po ní bruslilo. Tak to byla ta cesta, o které mluvila Jana. Zamlčela ale to, že jinde to takové vůbec není.
Pivo, boršč, hrachovka a prejt – tím jsme se obšťastnili na Nové louce (volné místo bez problémů). S plným břuchem se moc dobře nevyjíždělo.

A tady studium stylů pod psím dozorem:

Také jsem si fotografoval louže:

 

I Milan fotil:

Parkoviště na Maliníku bylo stejně plné jako ráno:

Jen s odjezdem byl trochu problém. U automatu na placení museli dokonce použít pilku na železo. Vorlovi se totiž podařilo strčit minci do otvoru na bankovky a jinak to vyšťárat nešlo…

U Milana jsme se pak s chutí dali do štrůdlu, který ráno upekl:

Závěrem Vám pak Nora nemává, protože leží a vzpomíná, jak Krásně je na horách

Zapsal Hynek, fotil Milan a Hynek
Jesltiže Vás nějaké foto zaujalo, je tu FOTOGALERIE, tentokrát s GSM souřadnicemi. Po kliknutí na odkaz Ukázat na mapě, se ukáže mapa s umístěním.

Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.


Na hlavní stránku HaHy