Jeseníky - Rejvíz

Letošní zima nemasná, neslaná ... I zajel Mike cykloklub a několik dalších nadšenců poslední únorový víkend do moravských hor Jeseníky, aby zde svou přítomností tento čas náležitě okořenil. Většina se zabydluje v útulné horské chajdě na Rejvízu již ve čtvrtek večer, zbytek o den později.    
   
Vůbec nevadí, že teplota vzduchu se motá často nad nulou, v lepším případě kolem nuly. Kašlem na to, že běžkařská stopa ve sněhu často jako mejdlo. Ať mažeš co mažeš, do ideálu ladného skluzu běžkaře daleko. Nakonec ke slovu přichází Karlův pevný žlutý vosk stoupací na -2 až +2 st.C. Situace se vylepšuje - jakž takž se proháníme v oblasti Ramzová, vyšplháme na Polskou horu (Rudaweic 1105 m). Další den traversujeme svahy z Červenohorského sedla (1013 m) směrem k Videlskému kříži (926 m).    
   
V neděli všichni úspěšně zdoláme úskalí lyžařského vleku v Malé Moravě, prokousáme se mlhovinou a pak již jen odměna - blankytné modro nad námi a sněhové objetí kol nás.
Legrace a smíchu nekonečno - ať na sněhu, při společných sedánkách v chalupě či kolektivní konzumaci pečených kolen ve stylové hospůdce.
I tato proměnlivá, poněkud vrtošivá zima může chutnat skvěle.
   
   
     
     
     
     
 
Zapsala Iva, korekturu provedl Hynek a před ním Michal

Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.


Na hlavní stránku HaHy