Polabím do Libic u Poděbrad NE

Nejdříve musím popsat sobotní ráno. Hana při čtvrtečním povídání (foto) s kamarádkami chytla jarní nemoc, nechtěla se ráno tulit jako obvykle o víkendu, napustila kbelík teplou vodou a "dala se do toho". Její záchvat ale nebyl moc velký, realizovala se jen v kuchyni, koupelně a na balkoně. Při některých jejích pozicích jsem si nemohl nevzpomenout na píseň Kočičkové o kladném vztahu úklidu, zvláště pak pastování podlahy, na sexuální život v manželství: když jsem viděl tu správnou část Hany zeza ledničky...
Nevím jak, ale zároveň s úklidem stihla "má nejlepší ze všech" udělat oběd a připravit balkon na první jarní venkovní oběd. Ve 12:50 přijel Milan a mohli jsme vyrazit směrem na Rožďalovice. Mohli je to správné slovo, protože po příchodu do sklepa jsem seznal, že můj Author vypustil přední duši a tak se výjezd opozdil. Po výměně jsme ale už vážně vyjeli.
Aby cesta byla jiná, zvolili jsem trasu kolem Klenice, ale nedošlo nám, že i náš potůček rozšířil své koryto a běžně tvrdá cesta loukou se proměnila v měkoučkou, značně vlhkou a poddajnou a měkkou a bořící a bahnící stezkou. Ušlapali jsme to. Provedli jsme odbahnění a vysušení se již udělalo na slunci samo.
V naší tradiční jarní Rožďalovické cukrárně na nás již byli připraveni. Kávička, zmrzlinka, dia-dortíčky nové stolky, tradiční příjemná obsluha - prostě bez chyby. Pro Staníka ještě musím doplnit, že i vedlejší pivo bylo dobře vychlazené a tak slunečné odpoledne mi kazila (a Milanovi vylepšovala) jen prohra Slávie se Spartou.
A večer se má Hanička dočkala. Ti, co čekají líčení sexuálních hrátek se nedočkají, večer jsme prvně grilovali a zapíjeli klobásky pivem. Škoda jen, že Rudy, která Milanovi telefonovala, nepřivezla tu prdelačku.

V neděli jsme mohli vyjet včas. Mohli je to správné slovo, protože tentokráte zase přes noc vypustilo Hanino zadní kolo. Ač jsme se snažili (průměr 26.5 km/hod), museli na nás ostatní MIKEáci v Lysé počkat (no nemuseli, ale počkali). Zde jsme se dozvěděli, že trasa pojede přesně na druhou stranu, Polabím by to po povodních nešlo.
Cyklistický had se vinul pod vedením PPého do Staré Lysé a Kochánek, aby pak zvedl hlavu k zámku v Benátkách nad Jizerou. Po prohlédnutí exteriérů jsem doslova prokličkovali (doleva/doprava/nahoru/dolů) městěm Tycho de Brahe do Hřivna a Kropáčovy Vrutice abychom v 12:57 byli v ELDORÁDU - restauraci ve Vysoké Libni. Hodnocení:
- interiér: vymalován "umělecký" malířem
- podlaha: nic moc
- obsluha: běžná
- kvalita a množství jídla: dobrá (dokonce i jinde hnusný hovězí vývar byl zde chutný se zeleninou a houbami)
- rychlost podávání jídla: katastrofální - zdálo se, že personál čeká, až někdo dojí, aby se pro dalšího uvolnil talíř
- toalety vesnické

Zde se peleton dost rozdělil. Ač je MIKE mělnický klub, menší část složená právě z mělničáků a nás boleslaváku pokračovala přes Mělnické Vtelno a Zamachy směrem na plánovanou rozhlednu u Kadlína, větší část s Ivou do Prahy. V této části nás trasér trati číslo 0009 poškádlil a odbočku vedl přes polní oraniště, abychom se na rozhraní katastrálního území opět dostali na asfaltku (další příklad toho, že asfaltky mohou končit v .... poli). Z plánované rozhledny jsme našli zatím jen ty základní kameny.
U Stránky jsme se my, boleslaváci s Milanem odpojili, podívali se na místo, kde vznikalo HaHy v domečku Lenčiny maminky. Po silnici, která bystřila naši pozornost častými otvory ve svém povrchu, jsme v Mladé Boleslavi mohli konstatovat, že to bylo pěkných 108 jarních kilometrů.


Benátky nad Jizerou

do zámku

ze zámku

ELDORÁDO

vstup na WC

Neodkládejte skleničky a popelníky
na hrací stůl fotbálku
(nebo budete prokláti oštěpem)

tudy VEDE trasa 0009

asfaltem do polí

na vodojemu u Kadlína

100 x opakované panorama

hráli jsme
 kličkovanou...
Větší foto ve fotogalerii

 

   
Zapsal a fotil Hynek korekturu provedla Hana.
     

Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.


Na hlavní stránku HaHy