Čarodějný rej
- na koštětech lépe než na kolech

 
Konec dubna bez reje s divými krásně hnusnými ženami si už nedovedu představit. Letos jsme s Hanou po obědě vyjeli na místo sletu (Jablonec - Paseky) na kolech díky MaVr, kteří nám vzali věci autem. Nepršelo, občas svítilo i slunko. Ano, to platilo do doby, než jsme jsme se dojeli k "Rychnováku" - tam začalo mžít. Když jsme se přehoupli přes vršek, začalo to z hůry padat. Jablonec počasím tradičně nezklamal.

Přivítala nás Mirka s Bořkem, který nás i odvezl na místo příprav. Původně sem byl přístup mužům zapovězen, ale ve funkci fotoreportéra (já) a nosiče svršků (Staník) jsme se vetřeli. Neuvěřitelné množství doplňků (myši, pavouci, pihy, pařáty, brady, nosy), líčidel (barvy, spreje, rtěnky) a oděvních prvků (punčochy, sítě, pytle) najednou  vířilo ve vzduchu a v rukou divých žen: přišívalo se, líčilo se, černilo se, lepilo se, děrovalo se, možná se i tupírovalo. Ani to nešlo vše zachytit.

 
najeďte myší....

Začernit,

přišít

a namalovat

Nos je hotov

brada se lepí

a je hotovo

Cestou do sálu v Pasekách na naše čarodějky tradičně štěkal pes a na místě čekali chlapci Zdeněk, Vráťa a Bořek. Na místě samotném se bylo na co dívat, i ostatní kouzelné ženy (a muži) se krásně nastrojili. Zelené hlavy Zdeňka a Vráti, které Vám mohou připadat exotické, byly jen slabým odvarem... I když Vráťa by ve škole na žactvo určitě udělal dojem...

Kromě našeho řádění na tanečním parketu jsme viděli i další  vystoupení: americká tančírna dvacátých let v podání "dorostu" a několik vystoupení břišních tanečnic, které nejen se svým břichem uměli zacházet a kila navíc byla plusem. Jen s výhrami v tombole v porovnání s loňskými slety to bylo slabší. Taneční rej jsme opustili společně před druhou hodinou.


Košťata létala dole i nahoře

raději jsem nevyzvídal,
koho právě proklínají
 
některé potraviny působily
zezelenání

Tančírnu

a bříšní tanečnice

hoši probrali
 

vešli jsme se
Nedělní ranní Jablonec opět nezklamal. Na parapet klepaly kapky v rytmu kvapíku a ve vzduchu kroužily sněhové vločky valčíkové spirály. Navlékli jsme na sebe s Hanou skoro vše, co jsme si přivezli, Mirka nás zásobila kaloriemi, protože teploměr na balkóně ukazoval 3 stupně celsia, naštěstí "nad". Tato slota ale platila jen pro Jablonec - město, o kterém právem Zdena Vitáková říká, že tam jsou jen dvě roční období ZIMA a ZKUR...Á ZIMA. V Hodkovicích bylo slunečno a na obědě ve Svijanech s policií také tak. Nechápali jsme, jak mohlo dnes někde sněžit. Cestou do MB jsme ještě s Hanou kuli pikle, se kterými budete seznámeni na Chodsku.
a jeden "normální" obrázek
Zapsal a fotil Hynek korekturu provedla a text doplnila Hana.
Fotogalerie s opravdu větším množstvím fotek se objeví po kliknutí na kterýkoli obrázek.    

Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.


Na hlavní stránku HaHy