Diabetičtí sportovci v Přední Labské  

Všichni mí kamarádi vědí, že jsem diabetik. Že nás takových je o hodně větší množství než malé, to ví také každý, ale že jich jsou mezi nimi sportovci s vlastní organizací Diasport, to už není tolik známá věc. 
Již několikrát jsem se chtěl jejich akce zúčastnit, několikrát jsem "laškoval" s Janou Erbenovu, ale vždy to nějak nevyšlo. Teprve o prvním celolednovém víkendu roku 2005  jsem je v Krkonoších poznal. Že to budou lidé, se kterými bude legrace se dalo předpokládat, že to budou prdlouši, kteří po lyžování půjdou na spining jsem mohl tušit, stejně jako to, že bude následovat debata "Jak zmermocnit senát v záležitosti dia proužků". Ale to, že pak budou hrát, zpívat a recitovat do rána aby pak ráno nasadili znovu lyže, to mě "trochu" překvapilo. A to nemluvím o přechodu Maroka.

Ale postupně. Dle Janiny navigace jsme v pátek zaparkovali u červených lucerniček v  Přední Labské, naložili se a u hurá nahoru. To hurá ale bylo moc silné a skoro o 2 km jsme si nastoupali zbytečně. Vše ale dobře skončilo setkáním v roubence. Naše nadšení z toho, že jsme se neztratili, se ještě zvětšilo po skvělém Janině kyselu.
Po nočním besedování (třeba o připravovaném časopisu Dia Styl) a zpěvu jsme v sobotu s dalším ptákem (Čížkem) vyšli do kopce. A šli a šli a šli a bořili se, ale běžkařskou stopu jsme zpoceni dobyli. Pak nás Honza provedl po Krkonšských vršcích. Trasu jsme uzavřeli ve znamení Járy Cimrmana jako Průzkumníci slepých uliček a zjistili, kudy cesta skutečně (v zimě) nevede.
Protože jsem ale byli málo unaveni, nasedli jsme večer do auta abychom si hodinu zatočili nohami na spininku, točené pak doopravdy chutnalo. Večer byl pak opět zpěvný.

Nedělní "běžkování" jsem zahájili nad Špindelrovým mlýnem, kam nás vyvezla čtyřsedačka za pouhých 120,- Kč. Počasí nám přálo a příroda vytvořila až kýčové scenérie. Po stoupání nám pak chutnala polévka na chatě Na rozcestí. Dolů to pak jelo samo, v některých místech až moc. Dramatický byl pak závěr na ledovce podél potoka.

Na doplnění přidávám pár fotek (po kliknutí se zvětší):


Kyselo už je na stole

Pokus o průstřel hlavy špuntem

Ukázkový rozfázovaný pohyb

Ještě utáhnout...

Koho sledují? Najeďte na obrázek myší!
"Hýbací" obrázek se s nejistou
pravděpodobností objeví ZDE.

Doprava raněných

Na kole to fakt nešlo

Tudy pojedeme, rozkázal velitel ...

... a šel na čaj

Drama že?

I Sněžku jsme viděli v bělavých
obláčcích

smrčkoví sněhuláci
 
 a na závěr sněžný muž
 
Po kliknutí zde uvidíte galerii obrázků    

Zápis & foto  Hynek, korekturu provedla a text tentokrát nedoplnila Hana


Na hlavní stránku HaHy