Dia Kratochvílův Mlýn

NIC MOC - to je můj hlavní závěr z pobytu v Kratochvílově mlýně u Třebíče, který uspořádal IKEM pro nás, diabetiky. A teď vážně: naučil jsem se, že nemám NIJAK MOC přehánět korekce dopichováním a dojídáním, čímž rozhoupu jako JOJO své glykemie. Dozvěděl jsem se toho ale mnohem více díky péči lékařek Solarové a Vlasákové a sester v čele s hlavní organizátorkou Vlaďkou Havlovou. Jak korigovat glykémie, jak hledět na potraviny, jak (ne)počítat výměnné jednotky, jak dávat pozor na nohy, jak rozumět laboratorním výsledkům, jak se připravit na cestu... Dozvěděli jsme se také o tom, jak se dostal mimozemšťan ET do pumpy, co jde všechno najít v botách diabetika...
Odpoledne mě pak kamarádi z DIASPORTU na vyjížďkách naučili, že i po kamenitých cestách, které mě připadali nesjízdné, jde dobře "drandit" a ani potok bez lávky nás nemůže zastavit. Ukázkou DIA-SPORT-AKCE pak byl výměna dvou proražených pneumatik na jednom kole asi sedmi lidmi. Setkání s majiteli motocyklů INDIAN pak bylo třešinkou na dortu pozitivních zážitků.
   
 

Chcete poznat, jak jde s diabetem žít vesele a dozvědět se, jak na to? Chcete se dozvědět o nových možnostech léčby? Chcete vědět, jak je to s DIASEXEM, chcete poznat pumpy a glukometry různých výrobců? Chcete vědět, kde hledat informace (třeba e-kalkulačka  je dobrá). Tak jeďte příště, možná vás IKEM vezme.

Komplet fotografií pak najdete po kliknutí SEM. Pokud budete chtít nějaké poslat, dejte mi vědět (vorel@apexcomp.cz - nezapomeňte napsat číslo fotky ve tvaru Pnnnnnnn), ať Vám je mohu poskytnout v plné velikosti.

   
Pokud vás zajímá, co tou dobou, kdy jsem se vzdělával, dělala moje Hana, přidávám povídání kamaráda Zdenka:
Ej bačo, bačo náš, ovečky vytáčáš. Tak přesně takto proběhlo moje páteční setkání s Hanou, ovcemi a u piva čekající Janičkou. Můj pohled:
Sjíždím dolekopcom, sluníčko na obloze, vítr v uších, vidina krásného víkendu, čekající náruč Janičky a tak. Vyjedu z lesa a v dáli v protisměru na nejtěžší možný převod jede známá postava v červených cyklokalhotách a černém jiteksáckém tričku v provedení ultralajt. Pozdrav bez políbení, Hanina otočka a následný sjezd. Jak víme, Hanka dělá všechno rychle a mně tedy zůstala pozice jezdce v háku, druhý post. Vzhledem k objektu přede mnou nekoukám napravo ni nalevo a kochám se. Najednou zvláštní a nenadálý pohyb zleva, divné pohyby Hančiny a chlupaté stvoření, ta to nebyla měla oholené nohy, přede mnou. Vlastně před Hankou. Registruji Hanino brždění a pád k zemi, pád ovce berana, to bylo poznat, když byl na boku, jeho zahrabání kopýtky, vymrštění se a úprk do zahrady. Za ním vyběhlo dalších pět ovcí, ty však nebyly z rodu kamikadze. K Hance jsem docupital zprvu smykem a nasledně po předním kole a po špičkách jako pan Harapes. Z trička byl najednou super ultralajt- model s většími ventilačními otvory. Koleno, záda a ruce v barvě červené a do levého stehna se zakousl velký převodník. Stopy po jeho zubech a šmíru byly zřejmé. Tak vysoko nenosí šmír ani Iva. Díky Hančině téměř chlapské schopnosti snášet bolest ani tato epizoda nezhatila naš plán dát si pivo. Janička na zahrádce, ne mezi kytičkama nýbrž půllitrama, nás již vyhlížela a ihned se dotazovala. Kde jste tak dlouho? No Janičko, my jsme se váleli. Nevěřila jenom chvíli. Zbytek cesty znáte.
Tak takhle my jezdíme, padáme a vstáváme jak libo. Na šrámy je nejlepší maso, proto grilovačka a doplnění nezbytných proteinů. Bohužel skopové nebylo, protože uteklo. Klobásy a drůbež však byly také šmrncovní. Přejme si, aby v tomto roce byl udělen titul Bourák roku opět Haničce, a aby důvodem k tomuto ocenění byla toliko jen tato kolize.
P.S. Hynka: Hana má už letos druhou přilbu MET (se slevou za vylíčení havárie pro výrobce). Doufám, že ji ta druhá dlouho vydrží.

 

Zápis a foto Hynek, korektura Hana    

Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.


Na hlavní stránku HaHy