HaHy v Praze za kultůůůrou
(obrazový průvodce)

 

Když nejde v pohodě jezdit na kole a sníh na to, aby šlo jezdit na běžkách, ještě nenapadl v dostatečné míře, jezdíme za kulturou. A když za kulturou, tak hned do HLAVNÍHO města.
Složitým výběrovým sítem s mnoha hledisky propadlo mnoho divadelních představení, až na dně síta zůstala Stroganovova OrnitologieDivadla v celetné. O představení píší: "Komedie o svobodě člověka – bláznivá, černá originální – stavbou situací připomíná thriller. Jeden krasavec je na návštěvě u dvou velmi pozitivních lidí – dali by se nazvat blázny, ale nakonec poznáme, že jsou to moc fajn lidi..." Recenzi Saši Hrbotického s nadpisem Ornitologie kroužkuje ruskou tradici absurditou můžete přečíst v ihned. Ten nadpis je docela trefný (nerozumíte mu? - no právě!). Po představení nikdo neřičel nadšením, někomu bylo představení těžké, někomu se líbilo, jen HaHy+Zd byli jasně proti (až na tu scénu na konci prvního jednání, která byla pro Hy+Zd docela atraktivní - ach mi chlapi - barbaři).
A ještě jedna kritika na novinky.cz (odtud jsem i ukradl fotografii).  Jen moje poznámka pro ty, kteří s námi nebyli: krasavec byl naprosto nevýrazný fádní, no možná by se dalo říct namyšlený. A ti u nichž byl na návštěvě byli hodně ujetí a mně rozhodně nepřipadali jako fajn lidi. Navíc celá scéna silně připomínala místnost v dřevěné boudě, ale prý to bylo v paneláku v 7. patře a na konci "krasavec" prorazil dveře, kterými se celé představení vcházelo do vedlejší místnosti, ale prý vyskočil z toho 7. patra, no nevím v levé části scény bylo okno ... Můj závěr je jasný, Rusáky nebrat!!!!

U Lenky jsme pak do jedné hodiny po půlnoci (myslíte si, že jsme rozebírali představení že?) jedli a pili. Rád bych přinesl obrázek sklenek na vysoké noze a chlebíčků s různými pomazánkami, ale při fotografování se mi chtíčem třásly ruce a rozmazanou fotkou si nemohu pokazit renomé fotografa.

Zbytek dne tedy od rána do odpoledne již v obrazech, jak slibuji v nadpisu. Tentokráte fotografie jsou jen malé, na kliknutí se nezvětší, mohu je ale zájemcům poslat.
 

Volby
 

Býci na Hradě
 

(po výstavě Manýrismu a baroka)
 

Výhledy z Hradu
 

Výhledy na Hrad

(Dušan je moc rychlý
nebo já pomalý)
 

Procházka Prahou

A jen my díky Lenčině soutěži víme kde je:

Tyto části procházky znají všichni:

(ale jinak se usmívali :-)

A nebýt pražských průvodců, tak bychom tu galerii nenašli
 

K obrázkům Pavly Francové-Valníčkové snad není co dodat.
 
U Ivy nás čekalo více než občerstvení. Tak jsme zase jedli a pili. Ty výlety do Prahy jsou .
To je nová HAHY oficiální zkratka, která znamená NAPROSTO ÚŽASNÉ.

A tady je ještě NÚ panorama Prahy. To jediné se po kliknutí zvětší (a nechte si jej zvětšit Tlačítko zvětšení v Internet exploreru (po načtení celého obrázku po nejetí myši na obrázek). na plnou velikost, jinak to nemá cenu).

Jsem ráda, že představení se alespoň některým líbilo a nedošlo k fyzickým útokům na moji osobu (naopak mi opět byl svěřen výběr dalšího představení) a děkuji Lence a Ivě za azyl a výkrm, teda za ten už méně, protože už mám zase nadváhu a vánoce jsou za rohem, ach jo, snad jedině další otřes mozku s nemocniční hladovkou, či těžká střevní choroba by mi mohly pomoci, ne nebudu se rouhat.

 

Zápis & foto  Hynek, korekturu provedla a text doplnila Hana


Na hlavní stránku HaHy