Nedvězí

Prošli jsem si s Hanou, který z tradičních cílů našich vyjížděk nám letos chybí:

  1. Cukrárna v Rožďalovichích
  2. Skanzen v Přerově nad Labem
  3. Rozhledna na Vrátenské Hoře
Vyhrála trojka. S mírným opožděním (moje vyšší glykemie) jsem vyjeli smě Březovice, Žďár. Už tady nás vítaly místní typické domky:

 

Předem naplánovanou zkratku jsme našli a dojeli do obce. Luka. Zde jsem opět hledali cestu mimo silnici. Ale ani po třech pokusech jsme nebyli úspěšní, potupně jsme tlačili kola polem. Ještě že bylo slunečno (meteorologický rekord 30°C). Na obrázku vpravo nahoře ta černá tečka na obrovském poli je Hana:

Poobědvali jsme ve Ždírci

 

 a zde v autobusové zastávce padlo rozhodnutí, že pojedeme na kopec Nedvězí,  o kterém jsem včera  slyšeli, že je z něj super rozhled. Přes Bořejov a Blatce jsme dojeli skoro k Střezijovicům, ale před nimi uhnuli doprava na dobře sjízdnou modrou a okolo koz (nebo co to bylo)

dojeli (oproti očekávání) brzy na pod posledních 30 metrů stoupání. Zde se Haně na droboučké šotolině podhráblo zadní kolo, drze se zvedlo i přední a k dovršení ji do stehna udeřila řidítka a následoval pád. Bohužel jsem z tohoto vystoupení slyšel jen zvukové efekty a jadrný komentář. Výhled na vrcholku by byl super, kdyby bylo vidět. 360°

Zpáteční cesta přes Blatečky

a Ráj (jedno pivo) vedla do Stránky, kde jsem byli Lenkou a její maminkou pohoštěni a ještě nám naložili jablka:

Závěr již byl za nízkého sluníčka

ale bez problému. Pěkných 95 Km.

 

Zapsal a fotil Hynek redigovala Hana


Na hlavní stránku HaHy