Jizerky

Hromadný útok bacilů značně zdecimoval počet běžeckých lyžníků tak, že nakonec na výpravu vyrazila čtyřka Hana, Jana, Hynek a Nora, kterou na parkovišti "u kapličky" doplnili Jany cyklo kamarádi Zdeněk a Milan. Jana předpovídala, že na ni stále budeme čekat, ale tím, kdo byl stále poslední, jsem byl já a zdaleka to nebylo jen fotografování, přemazávání lyží, a přepouštění tekutin do a z těla... Budu muset více trénovat.
Jizerky nás přivítaly mlhou, ve která se část výpravy (Milan) ztratila (nebo se ztratila zbývající pětka?), abychom se za dvě hodiny šťastně na Hřebínku setkali.
Od Královky jsme přes rozcestí U buku došli pod Olivetskou horu, kde jsme doplnili tekutiny:

Následovala tradiční cesta za obědní prémií (zelňačka) na Hřebínek:

Kde Hana vystála frontu na občerstvení:

A ani Nora se z jídla nenechala vynechat:

Hana na stoupání namazala lyže:

A mohli jsme začít stoupat rozjasňující se krajinou:

Cesta na Krásnou Máří nebyla tak moc ledovatá, jak jsem se obával. Potkali jsme na ní známé "Toskánce", konkrétně Bahníkovi z Liberce. Zavzpomínali jsme na pobyt v Itálii, na večery s šumivým lambruskem, a dozvěděli se, že toto víno v Bille stojí jen 90,- Kč na rozdíl od Boleslavského Intersparu, kde je za 150,-. No nekup to, musíme do Billy.

Při stoupání na Rozmezí nám sluníčko ukázalo, jak krásně je na horách:

Následující sjezd na Kristiánov až k Blatenskému rybníku neměl chybu. Vystoupali jsme znovu na Královku, tentokráte jsme zde nepotkali českou fotbalovou reprezentaci (jako minule, kdy jsem při tom, co kolem mne běhali fotbalové hvězdy, fotografoval zimní kytičky a že ti stejnoodrezovaní hoši byli reprezentanti, jsem se dozvěděl až večer v TýVí při zprávách).

Závěr výpravy byl impozantní. Nejdříve jsme dali čaj, svářko, pivo, topinku a česnečku (tu jsem takticky vynechal) v penzionu U zatáčky:

Pak nás, s šátkem okolo krku, ale úsměvem na rtech (jak jinak) přivítala Eva:
to v levém dolním rohu je Nora s jazykem venku.

Eva měla pro mne (jak jinak) připravenou skvělou (jak jinak) polévku a pro nás všechny pak kávu, vodu a štrůdlík:

Doufám, že příště nás bude více.

Zapsal Hynek.

PS
V neděli jsem řezal a štípal vánoční stromečky a jiné dřevo, vše je připraveno na letní rožnění.