S Michalem na Housce a s děvčaty v Ráji

Předehra

V pátek odpoledne jsem si řekl, tak nejdřív si vyměním ten řetěz, co mám od Zdenka, to bude tak půlhoďka, víc ne. Ale:
  1. musím také trochu vyčistit to kolo, je nějak víc zašvihané, než jsem si myslel + 20 min
  2. a když je dole řetěz, vyčistím i všechna ozubená kolečka vpředu i vzadu + 15 min
  3. a ta vodící kolečka na přehazce bych také mohl vyčistit... Jé já nemůžu na zemi v tom bordelu velkém množství různých předmětů najít ten šroubek, co upadl + 15 min
  4. a také Haně ještě něco na tom jejím, když už to dělám + 15 min
  5. a kde je vlastně ten řetěz, tenhle je 59, to je ten Hanin... že by tady nebo tuhle nebo nahoře nebo v lednici, ne to psychicky nevydržím, jdu se dívat na zprávy, počkám až se Hana vrátí ze cvíča + 10 minut hledání a 5 sakrování
  6. Hana se na řetěz nepamatuje, asi ho doma nemáme. Pojedu tedy na staré silničce, jen tam musím dát to sedlo z jiného kola... ani jedna sedlová trubka nepasuje. Jedna je tlustá a druhá tenká. + 7 minut
  7. Jdu umýt a nýtovat starý řetěz. Ten je ale pěkně záludný. Nejdříve se nastaví tak že nejde ta část s čnícím kolíčkem provléknout, pak se zase po pečlivém provlečení správnou drahou vytrhává z rukou a tak nejde spojit jeden konec s druhým. Tato činnost se řetězu zalíbila a tak ji třikrát opakuje. Ze sklepa se pak ozývá řev a Hana se jde raději (opatrně, je to zkušená manželka) podívat, jestli se mi něco nestalo - to je ta půlhoďka

Hlavní část


Je krááásně, modrá obloha, sluníčko nehřeje. Při startu se Hana ptá jestli kromě těch zimních rukavic jsem si vzal i běžné cyklistické bezkoncoprsté rukavice. Po 10 minutách mi je asi závidí, fakt to štípe. Podzim je doopravdy dokonalý malíř, stromy mají teplé barvy a my máme zase červené nosy. Po známé trase cesta rychle ubíhá, s Pražskými děvčaty se setkáváme na přesně dohodnutém místě - v Ráji - a nečekáme na sebe déle než tři minuty.

Cyklistky se rozdělují do dvojic a za nekončícího hovoru jedeme podél padajícího listí na hrad Houska. Jen závěrečné stoupání nás trošinku rozděluje, ale spojujeme se při obědvání před hradem. Setkáváme se s ostatními známými, dozvídáme se o prvních náznacích příští cyklistické sezony od Michala. Milena se, hádejte...... ..... správně převléká.

Po zahřátí svařeným vínem a následném vychladnutí "severním větrem" jedeme zpět do restaurace v Ráji, kde vypouštíme a napouštíme tekutiny. Také spřádáme plány na rok 2004: Pojedeme auty do Slovinska nebo s cestovkou do Lungau nebo... Také zvažujeme možnost dopravy mikrobusem, který dovezl dívčí sekci z Prahy do Mělníka. Tento nápad ale po návratu do Prahy padá, odrazuje nás špatně zabezpečený a následně bimbající se bicykl na přívěsu málo pečlivého dopravce.

Tak co? Končíme sezónu na kole u sálajících kamen v Ráji nebo ještě někdy vyrazíme? No pro jistotu jsme si dali běžky v pondělí hned do servisu.

A ten, kdo klikne sem, uvidí BATMAN? náhledy všech fotografií...

Závěr

Jana se pamatuje, jak řetěz dávala Haně, Hana si to možná pamatuje také, pak už si ale nikdo (třeba já) nepamatuje nic, řetěz se někam sám schoval a směje se nám, hajzlík.

PS

Má prdlá (snad mi to odpustí) manželka odmítla jet v pondělí do práce autobusem (přece tam nebude 1.5 hodiny SEDĚT), usedla na kolo a ve tmě a zimě jela do práce vzdálené 19 km. Dojela.

Zapsal a fotil Hynek + Milena redigovala Hana.


Na hlavní stránku HaHy