První máj aneb čarodějky na Zrcadlové koze

Člověk už si ani nevzpomene, jaké to bylo tohoto dne před rokem 1989. Ráno nás z rádia zvala do průvodu pochodově radostná hudba a nadšený hlas redaktorů. Na shromaždišti podniku nebo školy bylo důležité počínat si tak, aby na vás nevybyla nějaké vlajka nebo Marx-Engels-Lenin-Castro-právě vládnoucí sovět, třepetalka šla vydržet, třepetání se moc nekontrolovalo. Pak si odbýt průvod, nejlépe se ztratit někdy po odškrtání účasti. Ještě skáknout do sámošky, jestli tam nejsou pomeranče nebo banány... Brrr, ještě že je to za námi.
A tak jsme se s Hanou mohli věnovat oblíbené činnosti, a mohl jsem tuto kouzelnou ženu*, líbat pod rozkvetlým stromem, aby neoschla. Ani nebyla moc znavená z nočního sabatu.
*čarodějnici

Polibek u Sychrova, pořízen za složitých podmínek: levou rukou objímám partnerku, pravou mačkám spoušť fotoaparátu.

Všimněte si, že vždy používám ochranu.
 
Není to jaro krásné? Že těch zelených odstínů ale je, co? Tyto jsou z údolí Mohelky.
 

Ano, tady sídlí Béda Trávníček, toho známe i my, co vypínáme zvuk u reklam.
A tady vpravo nejsme v Anglii, ale v obci Mohelnice nad Jizerou.
 

Jsme tady, na místě setkání s Jabloneckou sekcí HaHy, v restauraci Zrcadlová koza  na břehu Jizery nedaleko od Turnova.
A mají tady všechno, na co jsme se těšili. Hana má pivo a Hynek párek. Nic nám nechybí k absolutní spokojenosti.

Konečně dorazili i kouzelné ženy z Jablonce: Eva, Rudy & spol. Ten spol je z Preciosy, a je docela početný, trénují na akci v Doksech. Ta je tuším nějaká podniková sportovní akce, ale dle vyprávění je to akce spíše... no řekněme společenská.
Kamarádky jsem tedy olíbal, sice ne pod rozkvetlým stromem, ale snad mi neoschnou a zůstanou po celou sezónu pružné jako proutek.

Na parkovišti kol jsme našli opuštěné, na kole odložené dítě.
Ale ukradnout nešlo, a ani nebylo tak moc odložené, dokonce se o něj rodiče vzorně starali.

Fotoreportáž končím pohledem na rozkvetlou přírodu a neobvyklou reklamu. Dnešní den ale byl spíš na ty slunečníky než deštníky (Hrachovice u Sekerových Louček).
 Trasa: MB, Malá Bělá, Mnichovo Hradiště, Mohelnice, Libíč, Trávníček, Sychrov, Jeníšovice, Dolánky, Zrcadlová koza, Betlémské skály, Klokočí, Rotštejn, Sekerovy Loučky, Hrubá skála, Vyskeř, Žehrov, Nová Ves, Kněžmost, MB. 107 km

Zapsal a s ježibabami se líbal Hynek.