Bezdědice po čtvrté

17.-19.10.2014
Autor textu Foto / video Ostatní
Iva
Korektura Hana
Foto Hynek, Miluška
Míša
Video: Jízda zručnosti, Historie HaHy 2003-2009
Interaktivní mapa
Hana Vorlice nás třetí říjnovou sobotu pozvala do Bezdědic:
"Závěr sezony se blíží a letos bude opět v Bezdědicích 17.-19. 10. Ubytování včetně lůžkovin zajištěno. Strava – pátek večer a snídaně (so,ne) z vlastních zdrojů. Na so večer uvařím szegedin a rozpočítám. Pokud bude zájem koupíme sud piva, víno, ať si každý doveze. Program – pátek večer plány na příští sezonu, sobota – výlet, večer promítání. Pokud někdo chcete promítnout něco ze svých cest, napište Hynkovi.
Neděle – výlet s rozjezdem domů. Od pátečního večera do sobotní půlnoci uskutečníme s Agathou Christie a jejími Deseti malými černoušky Válku Severu proti Jihu. Pokud máte někdo nutkavou potřebu přichystat pro všechny nějaké jídlo, netrvám na svém szegedinu. Sobotní výlet počítá s polední zastávkou v hospodě. Prosíme DJ Pavla o zajištění hudby. Pokud nevlastníš dostatečné reproduktory, domluv se s J1. Prosím o závazné přihlášky a přesný odhad množství vypitého piva. Pokud máte nějaký nápad na akci na příští rok, napište předem Hynkovi. Přihlášky a ostatní materialistické nápady (jídlo, pivo) posílejte mě. Hana"

A tak taky bylo...
V pátek se již po čtvrté sjíždíme do Bezdědic. Většina auty, někteří však kolmo (Ilon, František, Iva, J1, Hana, Mípí, HS... ). Sud piva Svijany zajištěn, na plotně v hrnci prádelňáku se dokončuje Hanin szegedin. Mezi vzpomínkovým promítáním z našich výletů a akcí nás Hynek rozdělí do dvou skupin na Jižany a Seveřany. Demarkační čára probíhá někde na Mladoboleslavsku. Urputné soutěžení zvané Válka SeveruFoto Bezdězu Míša proti Jihu, konkrétně vždy jednoho Seveřana proti jednomu Jižanu, může začít. Poražený "ztrácí život" = nemůže již dál soutěžit. A tak se postupně navzájem vystřílíme až na vítězné družstvo...

Soutěží se pomocí smyslů, v šikovnosti, rychlosti, důležitá je paměť, představivost, kreativita...
No a nezamotej se do různých vůní a poznej čichem správně třeba kmín.
Nebo chuťovými buňkami svého jazyka bez chyby urči hlavní složku v ostružinovém džemu, bramborovém tataráku či v nevábném jogurtu se sójovou omáčkou... Brrr! To všechno se šátkem zavázanýma očima.
A kdo déle udrží tenký papír dvěma prsty v obyčejném dřevěném kolíku na prádlo?
Pouze jeden je rychlejší a dobře sešroubuje matice s kroužky.
Se zapálenou svíčkou tam z venku vyjde/ vyběhne do 1. patra taky ten šikovnější. Tady nutno podotknout, že nováček Pepíno, který v našem bezdědickém azylu je dnes poprvé, byl poněkud zaskočen množstvím dveří a do těch správných se trefil až podruhé ;-)
Chtělo by to drobet klidu na bitevním poli, usoudí Lenka a přijde s retro nabídkou Nedělní chvilky poesie. Na bázi pošlapaného košíčku nějaké Nanynky, co pro zelí šla, se 10 recitátorů procítěně ponoří do veršů básníků velikánů, jako byl například Nezval, Sova, z francouzských třeba Villon a řada dalších. Podmalováno známou znělkou a iluse nedělního podvečera z dob minulých je dokonalá...
 

Bezdědice 7:37

Kdo začne?e?

Za Jižany František

Nelítostný boj pokračuje i v sobotu.
Bezchybně a co nejrychleji prokličkovat mezi popelnicemi a projet brankou, to se podaří lépe též jen jednomu. Vítěz může dál bojovat/soutěžit, poražený coby "mrtvý" je z dalších bojů vyřazen.
Perfektně probarvené podzimní počasí s dostatečným slunečním svitem svádí k pořádnému cyklovýletu. Namířeno jest Kokořínskem až k Holanským rybníkům. Ani zde válka Severu proti Jihu nekončí...
Jen tříčlenná holčičí skupinka odbočí coby HaHy reprezentant k tajemnému hradu Houska, kde mají tuto sobotu dostaveníčko příznivci cykloklubu Mike.
   

Hynek: Seveřani a Jižané jedou údolími Kokořínska
   
Dívčí souboj SEVER-JIH, skládání jména člena HaHy co nejrychleji, vyhrála Míša nad Janou. Ve střeleckém souboji muže na první ránu vyhrál Karel na HonzouS. To už jsme byli u Holanských rybníků.    
Cestou od nich proběhla šišková přestřelka na hradě Vlhošť, pak nás ale hlad a žízeň dohnala na Starou poštu u Zahrádek, kde jsme naplnili pupky až tak, že nás přepadla spavá nemoc. Příjemného dřímání za posledního slunka jsme si užívali chvilku, pak si Rudy párátkem vyčistila přesmykač a Máchovým krajem jsme vyšli na Jestřebí.    
Z Jestřebí jsme se podívali, jak:
Po modrém blankytu bělavé páry hynou,
lehounký větřík s nimi hraje;
a vysoko – v daleké kraje
bílé obláčky dálným nebem plynou,
...
   
   
V závodu do vrchu (vrchu Bezdědického) zvítězila jižanská Míša.    
     
Iva:
V podvečer, ještě před západem slunce, se všichni v Bezdědicích zase setkáme. Abychom, posilněni bezva guláškem szegedinským, se dali opět do boje. Tedy jen Ti z nás, co je soupeři zatím ještě nesestřelili. Szegedin však chutná všem, i mrtvým.
Nečekanou sehranost ukáže Lenka s HS - svým hereckým umem Honzík mlčky jen naznačí předváděnou činnost a Lenka záhy ví! Ano, nejde přece o nic jiného než o zatlučení kolíků a vztyčení stanu.
Lehké rozhodně není s šátkem přes oči dle příkazů navigátora dát dohromady rozstříhaný fotoobrázek. Na výbornou se toho zhostí MaVr a přežijí tak.

Teď ještě dokončit to bojování. Iva pozná skrytého “bílého koně”. Po delším tápání taky “mistra Beana”. Shoří však jak ta sirka na nápisu Apatyka čili Lékárna, prostředí tak blízké její práci.
Válka Severu proti Jihu, úžasné soutěžení je u konce. Vítězní Seveřané se radují. HS procedí skrz zuby, že Jih přeci ani nemohl zvítězit, historická fakta by to nedovolila. Všechna chvála a čest Hynkovi za přípravu. A Haně, že vydržela být pokusným králíkem, když se v Hnízdě tvořilo. Bavili jsme se fakt znamenitě.
Vítězové boje pak rozhodovali, kterou část z filmové historie 2003-2009 chtějí vidět, z každého roku vždy polovinu filmů ano, druhou ne, vzdáleně podobné kinoautomatu.
 Následuje nevázaná veselice a tanečky. Diskžokej Pavlík to má pevně v rukou. Nemůže si přeci dovolit “bejt vyplej” právě v závěru sezóny.
Při nedělní snídani hodnotíme. Sud piva se sice nevypil, ale čtvrté HaHy Bezdědice opět NÚ!!! Na jedničku podtrženou.
Někteří se ještě přichystají na menší nedělní cyklovýlet po Kokořínsku. Včetně devítileté Báry Kalimerové, zdatné to už cyklistky. Někteří dojedou po ose kolmo až domů. Nejvíc natočí asi HS do matičky Prahy, téměř 80 km. Všichni bez rozdílu se však těšíme na akce a výlety další. V parádní partě kamarádů, přátel.
   

Kraji Karla Hynka Máchy dáváme vale. Za rok budeme uzávěrkovat jinde. Sbohem Hynku, Viléme, Jarmilo.
   
   
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy