Zahradní zátiší ve Slatinách

Prosincové Procházky

11.12.2011 a 28.12.2011
Metalová stezka v Mladé Boleslavi
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek, Korektura a doplňky Hana Kalimero Praha
Hynek Praha
Hynek Mladá Boleslav
Interaktivní mapa procházky Prahou
Jarda Jelínek je náš pražský průvodce. Vždy v prosinci nás někam zavede. Zavedl nás do Slatin. To je doopravdy v Praze: "Nouzové kolonie v oblasti Michle, Záběhlic i Strašnic vznikaly po připojení těchto čtvrtí k Velké Praze roku 1922. Město Praha umožnilo legionářům postavit si zde na městských pozemcích domky." (Wikipedie).
Prošli jsme Sedmidomky (fotoblog), bydlení dnes určené pro neplatiče. Podívali jsme se, kde se natáčely některé záběry Svěrákova filmu Obecná škola (viz reportáž Ihned).
Dále jsme šli do Záběhlic a u rybníku Hameráku se naobědvali. Pak naše kroky vedly kolem záběhlického zámku a meandrů Botiče do Hostivaře.
 

První ulička

Sedmidomky

Dentista?

Co tu dělá bazén?

Obecná škola

Transformátor

Novější

Vstup do pohádky?

Mateřská škola?

U Hamerské rybníka
 

HaHy rok má vždy kulturní tečku. V roce 2012 jsme poprvé vyměnili umělce z Prahy za umělce nejméně stejné kvality v Městském divadle Mladá Boleslav. A když návštěva ve městě automobilů, tak představEní Dědeček automobil.
Nejdříve jsme se slétli v domě s označením , dali něco do zobáčku a pak se vydali na Metalovou cestu ozdobenou sochami Davida Szalaye. V Café Burget jsme si udělali malé Vánoce a pak se konečně dočkali vrcholu. Na představení jsem zaznamenal jen kladné odkazy a to i od těch, kteří byli teprve potřetí po revoluci v divadle. Tak co? Jaké představení bude v roce 2012 v Jablonci nebo Liberci?

   

Sletu zdar

Kostel sv Havla

Kaskády Jizery

Vodárenská věž

Českobratrské náměstí

Iva s Františkem poslouchají

Karmel

Sletu nazdááár

Divadlo a voda dobrý!

Na závěr si máváme:

Kdo si hraje?

Důl nebo půl?

Vlk
     
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy