Nový rok

Podobně jako vloni i letos padlo rozhodnutí, že se starým rokem se budeme loučit silvestrovským cyklováním po Kokořínsku.
A že ten nový, v pořadí již dvoutisícísedmý rok přivítáme na Mělníku před cykloservisem Ottis. Slavnostně pak podtrhneme novoroční vyjížďkou kolmo na nejčeštější z hor, na magický kopec Říp. Vše v režii mělnických cyklistů.
Silvestrovské Kokořínsko absolvovala za HaHy spolek tradiční sestava Lenka + Iva.
Novoroční perlivý přípitek a zdolávání Řípu posíleno navíc o Vorly, Hanu s Hynkem.
   

Na Silvestra - před vývěskou cykloklubu Mike jsme my Pražky včas, ale výjezd stejně opožděn. Mohou za to jedny pánské kalhoty, jež praskly v nevhodnou dobu a navíc v poměrně choulostivém místě.
Vítězí varianta výměny kalhot bez díry nad složitějším zašíváním.
Poslední den v roce sv. Petr vůbec nerespektuje a tak 9 cyklistů si v tento rádoby zimní den užívá slunce, větru i bláta.
Těší se pohledy na krásné koně, ať už na modrookého bělouše či tmavookého hnědáka, i výhledy skrze holé větve bez listí na hrad Kokořín a podivuhodnou členitost okolního kraje.
Oproti loňskému ježdění nikdo z kola nepadá (dokonce ani psavka). Silnice sice navlhlé s občasnou louží, ale bez ledu-sněhu, prostě neklouže to.
Nezbytné krátké zastavení v útulné hospůdce U Tichých a hurá na Domeček, perfektně vytopený Vláďou. Ten, zdravotně drobet indisponován, oželel dnešní silvestrovský cyklovýjezd.
Pak už jen baštění, popíjení, švitoření, prostě silvestrovské veselení...
   
   
Druhý den už Nový rok. Zahajuje plačtivě jako ubrečený kojenec. Opravdu to s počasím nevypadá valně, ale sv. Petr tentokrát ukáže všechny svoje karty. Déšť vystřídán sytě modrým nebem, nutno nasadit i sluneční brýle. Dočkáme se však i silných větrů, v jeden moment to vypadá, že se o nás otřela taková malá roztomilá vichřice (psavce ulétl dokonce mapník, zřejmě nevalně upevněn na řidítkové brašně suchým zipem).
Na Řípu však závětří, do románské rotundy sv.Jiří se opírá slunce. A ty výhledy do Českého středohoří i směrem ku Praze! Kocháme se, fotíme, ukazujeme jednotlivé kopce.
Nesmí chybět tradiční již setkání s panem Nešporem (www.volny.cz/hora.rip). Každý dychtí dostat jeho novoroční zápalky, které srdečně rozdává jako každý rok 1.ledna.
Stihneme ještě posedět a poklábosit v jedné podřipské hospůdce, probrat nejdůležitější body jarní cyklosezony.
A taky společné foto - cyklisté před psychiatrickou léčebnou v Horních Beřkovicích. Vesměs zdraví cvoci.
Čas návratu - většina míří na Mělník, kde přespolní mají auta a domorodí bydlí.
Jen Lenka + Iva pod vedením Emila a zpočátku i neratovického Pepy ujíždějí ku Praze. Podél teplovodního potrubí, přes potrubní most, posléze skrze povodněmi proslulými Zálezlicemi. Dále přes Korycany, Předboj a křovitou nábližkou na Sedlec.
Celkově ujetých novoročních kilometrů 80. Slušný počin do nového roku 2007! Tak ať se nám všem i nadále dobře jezdí.
   
Zapsala Iva, korekturu provedl Hynek    
 

A ještě fotogelérka.

   
 

A ještě Říp letecky:

   
     

Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.


Na hlavní stránku HaHy