Zabíjačka s výzkumníky skla

Také by toto povídání mohlo být nazváno: Jak se jí v Jablonci. Vzniklo tak, že mi od pondělního rána chodili e-maily ze severu, ze kterých vypadávali jitrnice, jelita, kuřata, dorty... No my z nížin to musíme pochopit, vždyť celou zimu jen házeli sníh a tak jim vyhládlo. Nejdříve Vám ukáži (nebo svými fotografiemi Staník), jak to bylo v pátek 7.4.2006 u Zlatky.
   

O sobotní merendě, při které probíhala hra na zabíjačku, již píše Eva: Tato akce se velice vydařila, obdobně jako vloni. Kamarádi z práce jsou velmi hraví, asi proto, že to jsou výzkumníci oddělení tvarování skla.

Zkraje akce předávali Martinovi dar za to že je na světě už 1/4 století. Vzhledem k tomu že se brání cyklistice s odůvodněním, že nemá kolo, tak mu jej kamarádi věnovali a se vším příslušenstvím. Škoda že nejsou vidět i detaily, např. iontové nápoje v příslušných košíkách (piva a Myslivec). A hlavně sedlo, které tvoří svým dokonalým tvarem dlažební kostka(ze zámkové mozaiky?) fakt hezký. No ne?

   

Pak už následovaly práce, my děvčata jsme hlavně špejlovaly střívka pro jitrničky a jelítka a věřte, že jsme se u toho dobře bavily. Však když se ruka k ruce vine, tak se dílo dobře daří.
Potom už následovalo postupné pojídáni dobrůtek (jistěže zdravých - na klouby, na fyzickou kondici a pro dobrou náladu), tak jak byly naším skvělým kuchařem nám předkládány.

Po odpoledním kafíčku a pro změnu i pojídání upečených moučníků, mnou i Ivetkou se už hlavně uklízelo a čekalo až se uvaří další produkty - tlačenky a dokončené jelita s jitrnicema a následně prdelačka. Všechno ňam, ňam, ňam.........

 
A stále bylo veselo, tančilo se už odpoledne, a já jsem trochu zatančila (pro pobavení přítomných a na vyzvání) na uklizeném stolu, když kytarista si trochu zadžemoval (nebo zadžezoval?). To tágo nebyl můj nápad, ale přece jsem to nemohla odmítnout!
Tančilo se do půlnoci, i když řady trochu prořídly, ale zato se přidal i šéfkuchař, který je zároveň i sqělý tanečnik (a muzikant, ale harmoniku sebou nevzal).
   
   
     
Odkaz na fotogalerii
Zapsala Eva, korekturu provedl Hynek

Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.

Na hlavní stránku HaHy