Cimbál

 
"Vždyť ony ty Pražky vlastně ani nevědí, jak to vypadá na našich akcích typu ples", řekl jsem si a vzal v pátek večer foťák, abych mohl pořídit toto zpravodajství. Tomu předcházel odpolední úklid (ještě že k nám jezdí návštěvy, jinak bych tu halu nevytřel) a samozřejmá e-mailová dohadovačka. K nám do Smetanky dorazila Rudy+Staník+Milan na čas. Tradičně v kuchyni jsme poklábosili, pojedli a trošku popili. Hana si namalovala obličej, Rudy se převlékla v obýváku a významně nechala černou punčochu u mého pracovního stolu.
Staník nás odvezl do 5 km vzdáleného "Josefodola" o 30 sekund později, než tam dojel Vráťa s Marcelou, kteří s sebou přivezli Zdeňka s Janou. Usadili jsme se u stolu na podiu tělocvičnodivadelního sálu, což mělo výhodu v přehledu ale nevýhodu v horším poslechu cimbálové muziky Jury Petrů z Kyjova.
   
Předpoklad, že při mužském převisu bude rvačka o děvčata, nevyšel. Dobře se sedělo. Přiznám se, že jsem to na začátku trochu porušil jdouc s Hanou tančit jako první (zdokumentoval fotografií Staník), ale čardáš jsme se v tanečních neužili, to jsem odmítal. S množstvím podaného dobrého sudového vína počet lidí na parketu stoupal.    
I na kulturu přišel čas. Po ohlášení soudružky kulturní referentky vpochodovali do sálu lepé pionýrky a procítěně soudružsky nám přednesly kvalitní budovatelské  a uvědomělé verše. Přímo v sále se před našima očima proměnili v současnou generaci a nastavili zrcadlo současnému pozlátku kapitalismu se zaměřením na jihoamerické telenovely.
Jako největší tanečník se ukázal Milan, který provedl skoro všechna děvčata. Po druhé hodině noční jsme opustili tóny cimbálu a rozjeli se do svých nočních stanovišť. Sudetská sekce jela rovnou domů, protože je v sobotu čekalo (kraso?)bruslení a hokej. O tom ale již StaR.  
Na závěr přidávám fotografii ojedinělého vzácného okamžiku, kdy Hana není v pohybu a mlčí. To se mnohokrát nestane:    
Zapsal a fotil Hynek korekturu provedla a text doplnila Hana.
Větší fotkty (ale díky světelným podmínkám s horší kvalitou) jsou ve fotoalbu.

Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.


Na hlavní stránku HaHy