Narozeniny a svátky HaHy 2005

Všechny je Hynek má rád! Když se na něj takhle smějí, kdo by jejich šarmu odolal.

Po několika (přibližně jednom) přesunech termínu se podařilo stanovit den D a hodinu H, kdy to začne. A stanoveno to bylo vynikajícně, bylo nás 12. Dost sebeHaHychvály, podejme zpravodajství.
Hana vařila, pekla a uklízela, Hynek se flákal (aby se neřeklo, jednou vysál podlahu) a jeden večer ležel ve slovnících a brousil internetem - připravoval soutěž. Nebylo to lehké, věděl jsem, že soutěžit budou inteligenti a otázky musí být adekvátní jejich IQ.

V pátek dojela pražská četa a Jana. Po uvítání jsme začali, děvčata běhala po obýváku a hledal písmenka, aby složila 6tipísmendé slovo. Vítězem byla Hanka, hráčka Scrabble.

První, kdo na setkání přišel byl ale cestovatel po Evropě, Jarda Kurzveil. Cestovatel cyklistický, jak jinak, když přišel na naše setkání. Než jsme se dostali k tomu, kvůli čemu přišel, poznali jsme část jeho vybavení z mnohaměsíčního putování Evropou - byla to kuchyňská část: kamna (složitelná do balíčku velikosti ešusu, s možností vytápění jak dřevem tak tekutým lihem) a skládací lžícovidlička s kloubovou odpojitelnou rukojetí.

Po zodpovězení dotazů v kuchyni jsme se přesunuli do přednáškové místnosti - obýváku. Tam jsme probírali s Jardou možnosti putování Slovenskem a docela nás (hlavně Hynka s Milenou) nadchla možnost několika přejetí Nízkých Tater na kole.
V souvislosti s letní výpravou na Slovensko  Milena upozorňuje na adresu www.cestovnyinformator.sk.

-
V sobotu jsme nabrali Janu v Kosmonosích a hurá na sever. Tam tradičně (vždy, když jedeme s Pražkami) byla dopravní zácpa, ale po odbočce v Janově  se nám bez větších problémů podařilo dojet do Hrabětic. "Bez větších problémů" píšu proto, že nás problematicky předjížděl na úzké kluzké silnici nějaký blázen (ještě u toho troubil jako magor) - vyklubal se z něj Zdeněk, vezoucí  Mirku a syna Michala.    
Mažeme, převlékáme se a vyrážíme do záplavy nebeské modře. Zdeněk nemůže pronášet své oblíbené verše o bělavých obláčcích, protože žádné nejsou. Po kochacích, a picích přestávkách jsme ve 12:00 u přehradní hráze na Černé Nise. Pokaždé zde na výletě s děvčaty obědváme, takže ani teď jsme nemohli udělat výjimku.    


Jen my, účastníci expedice víme, jestli se jedná o obětí nebo škrcení!
Expedice probíhá tak, že hlavní skupina kráčí rozvážným tempem a Zdeněk a Michal běhají okolo nás, takže se můžeme mnohokrát šťastně setkávat. Na Olivetské hoře využíváme dalekého rozhledu a pak mírným kopcem sjíždíme na Bílou kuchyni, Zdeněk při simulaci pádu reálně láme karbonovou hůlku. Na Hřebínku stojíme frontu, konzumujeme horkou griotku a Hynek se slovy: "je mi zima, jedu", nás opouští. Když si však chci připnout lyže, zjišťuji, že nemám co. Beru tady zavděk Hynkovou výbavou a ostrým tempem se snažím "zloděje" dohnat. Z Nové louky chceme dojet okolo Blatného rybníka k přehradě, ale nenajdeme odbočku ze silnice, takže opět přes Královku.

Při sjezdu se nadechuji ke křiku STOPA, STOPA, protože všechny stopy včetně středního pásu jsou obsazené nedisciplinovanou diskutující rodinkou - a hele, ona je to milá a přátelská rodinka Zlatky - tomu říkám šťastné setkání.
 

 
     
Večer pak do sídla HaHy v MB dojíždí sudetská sekce (Eva, Mirka, Rudy, Staník) a doplňuje je Jana se Zdeňkem. Všichni samozřejmě obtěžkáni potravinami (všichni vědí, že ve Smetanově ulici trpíme hladem). Ti co se neznali, se seznámili se slovy "My se známe z kalendáře". Dárek dostali nejen oslavenci, ale úplně všici včetně Nory.

Večer je pak nejen ve znamení obžerství, ale i v poměřování znalostí z mnoha oborů:

  • vínoznalectví - vítězí odbornice na slova vzaté, známé vínné pijačky Iva a Milena (rádoby znalci, co pijí každý den poznali z šesti vzorků jen tak MOPR)
  • Postřeh - poznej obrázek, i když je zdeformován nebo ustřižen: (klikni a uvidíš. Nechápu, jak na to Rudy mohla přijít)
  • Encyklopedické znalosti. Co je (také) slovo: Tanga, Stupor, Sororát
  • Zeměpis - poznej zemi dle charakteristik (Albánie)
  • Kinematografie a televizní tvorba (video ukázky)
  • Kombinatorika - poznej předmět dle charakteristiky (cyklistické sedlo - fakt to Mileno nebyl toaletní papír)
  • Český jazyk - přesmyčky: CEP O NERV, RAK I JEZ, NASÁVÁ COKOLI (zkuste si sami na anagram.dingbatway.com)
  • Kinematografie - audio - poznej ukázky (doporučuji zdroj z www.meteleskublesku.cz)

Vítězem se stala Rudy, blahopřejeme.
 

   

Polibek za asistence dam.
-

Tak jak je vlastně velikej?
   
- - -
Závěrem musím:
- vyslovit zklamání ze Staníka - nějaké sladké kousky na stole zbyly
- omluvit se za "Brazilskou kávu". Slibovaným pressem totiž byly jen první dvě. Až druhý den jsem zjistil, že po první dávce jsem vyhodil s kávou do koše i vložku. Další kávy tedy byly jen prolitou vodou přes kávu a nikoli presem. Tak příště.
   
 

Pro zeměpisce ještě odkaz na mapu naší trasy po Jizerkách.

A fotoalbum všech obrázků včetně Lenčiných (celkem 64 kousků, vydržte u načítání)

   
     

Zápis & foto  Hynek a Lenka, korekturu provedla a text doplnila Hana

Na hlavní stránku HaHy