Jizerky 100% 

Vyšlo to na sto procent. Nevadilo, že jsem se nepodíval na telefon, kdy byla zpráva od Evy a dva nepřijaté hovory od téže. Za Turnovem jsem si na telefon vzpomněl, Evě  jsme zavolali a ta byla při našem příjezdu připravená. Nevadilo, že jsem v Boleslavi zapomněl hůlky, Eva nám je půjčila dva páry (díky!).
Na parkovišti již byla připravená Milena, po vzájemném poobjímání jsme navoskovali lyže (Milena a Hynek, bruslařky Eva a Hana odmítly) a hurá jedeme. Chtěli jsme s Hanou vybrat optimální trasu a pak se ukázalo, že to byla skoro táž, co absolvovala Milena s Budskými.
Byl jsem moc rád, že Milena byla s námi, měl jsem spojence na zastávky na mazání a fotografování. Vše nám vycházelo. Sluníčko svítilo, byly výhledy, lidí bylo méně než obvykle, na Hřebínku polévka správně hustá, na  Rozmezí nás vytáhl na vrchol vítr foukající do zad a pak uíííííííííííííííííííííííí dolů, letos asi nejrychleji. Hned na začátku sjezdu jsem pomohl Haně ukázat, jak je dobrá: sekl jsem sebou na zem a natáhl se v zatáčce přes celou cestu, Hana nemohla dělat nic jiného, než se mi bravůrně vyhnout jízdou mezi smrčky. Zvládla to i s návratem na cestu bez chybičky. A aby toho nebylo málo, po 2 km jsem se natáhl ještě jednou, lyže se rozhodly, že jedna pojede vlevo a druhá vpravo a já měl dojem, že se roztrhnu vejpůl. Tentokráte jsem ještě napůl vyrval vázání z lyží, půjde do opravy.
Po "ionťáku" na Šámalce  jsme se ještě potkali s Věrou Vavrejnovou a Jirkou Richtrem a povídali si a povídali si a lanařili je na Vysočinu, do Švýcarska a probírali triatlon.

Douška: "automatizace po česku".
Při první letošní (sezóna 2002-2003) návštěvě Bedřichova nás přivítala novinka, automatický provoz parkoviště:
  • Příjezd - zmáčknu čudlík, vyjede papírek, zvedne se závora
  • Odjezd - s papírkem jdu k automatické pokladně, přiložím papírek, objeví se částka, do otvoru nastrkám peníze, zaplaceno
  • Přijedu k výjezdu, přiložím papírek k čidlu, závora se zvedne a jedeme domů
Nyní je provoz vylepšen:
  • Příjezd - Pán(1) zmáčkne čudlík, vyjede papírek, pán mi jej podá, zvedne se závora
  • Odjezd - s papírkem jdu k automatické pokladně, tam poblíž postává pán(2) a radí jak postupovat
  • Přijedu k výjezdu, pánovi(3) podám papírek, ten jej přiloží k čidlu, závora se zvedne a jedeme domů
Minule jsme měli problémy při placení v automatické pokladně s bankovkami, nechtělo je to vzít, za Hanou se tvořila nervózní fronta lidí. Proto jsme nyní chytře nastřádali mince, aby to šlo rychle. Tuto sobotu, ale nešel zase mincovník, pán musel jít manipulovat s pokladnou, za Hanou se tvořila fronta.

A ještě gastronomická informace o lahůdkách, u Evy byla drožďová polévka a řezy s čokoládou.

Obrázky se po kliknutí zvětší, při zastavení myše uvidíte komentář. Eva byla děsně rychlá a ze všech obrázků mi utekla, sorry.

 
 

Zapsal, fotografoval a na zem padal Hynek.

Je to přibližně 28 km a 200 m +- 1.5 km