Hory a divadlo

Vrátenská hora, Ještěd a přírodní divadlo v Ledcích - ty byly cíle našich výprav o volných dnech v květnu 2003.
 
Cestu na Vrátenskou horu jsme vzali oklikou okolo Jizery a pak jsme pozdravili v bělských lesích na Valdštějnsku dřevěné vojáky. -
- Snad v každé vesničce byl nějaký krásný pohled na místní architekturu.
 
 Po návštěvě rozhledny na Vrátence jsme pobyli v hospůce U nás (příště si dám kávu v restuaraci nahoře a ne logr bez mléka ve výčepu). Na horním obrázku nevidíte dvojatě, doopravdy jsou tam dvě Hany.


Výpravu manželka ukončila odhozením bot a rychlým úprkem na onu místnost...


Výpravu na Ještěd jsme podnikli s Janou. Řekli jsme si, proč dávat peníze Duškovi, do Liberce nepojedeme vlakem, vezme to tam i zpět kolmo ortogonálně.
Po projetí pod zříceninou Zvířetice jsme klasickou cestou dojeli do Českého Dubu, kde se připojil Zdeněk a Miloš. Zde jsme provedli akci "vyčůrat / napít" a začli stoupat do Světlé pod Ještědem. Pak Miloš navrhl místo frekventované trasy uhnout na Pláně pod Ještědem. Cesta to byla klidná, asfaltová, dokonce i z kopce, aby pak v závěru byly dva smrtelné stoupáky na šotolině (ale se sebezapřením šly zvládnout).  


Vysílač na vrcholku nás svou magickou silou a příslibem iontových nápojů tak silně přitahoval, že vyjetí závěrečné části bylo hračkou.

Dolů to pak jelo samo a docela rychle, za chvilku jsme byli v penzionu Dřevěnka, kde jsme se opět posílili.

Závěr trasy pak šel přes bývalou vojenskou oblast Ralsko. Zde jsme tradičně na několika místech váhali, kudy dál, ale cestu (tu kteru již zná Iva), jsme našli a prakticky stále z kopce dojeli do Kláštera Hradiště. Cestou kolem nás postávali nově se objevivší sochy  i ty ze setkání výtvarníku před několika lety.
 

Jablonec - sídlo vojenské posádky v Ralsku (ne ten, co tam bydlí Eva)
 
Vodana
 
 

Trasa v sobotu 12.5.2003 vedla rovinami Nymburska. Níže uvedené fotografie jsou z hlavního cíle trasy, z obce Ledce, kde se každý rok koná představení v areálu přímo ve vsi. Tentokráte se hrál Hadrián z Římsů. Myslím, že lépe než slova popíší představení fotografie.


 

     
Dopadlo to dobře, vzali se.

Zapsal, výhledy a hereckými výkony se kochal Hynek.